Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 3. januar 2013

Gormeh sabzi er en yderst delikat ret - I må prøve den!

Aww... Den bedste mand i verden - det må være René. Jeg har en af de dage, hvor andre mennesker bare ikke er mig, jeg er menneskesky, og jeg har ikke lyst til at bevæge mig udenfor. Men vi skal have købt ind i Kiwi og i Kvickly, og det er i hver sin ende. Jeg kan ikke gå begge dele på én gang, og jeg kender mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg kommer hjem og sætter mig, kommer jeg ikke ud igen. Derfor har René, det dejlige menneske, tilbudt at vi kan gå ned i Kiwi ved 20-tiden og købe ind dér, for der er der næsten ingen kunder. Men hvad så med Matas og Kop & Kande, som jeg også skulle handle i, i morgen? Jeg mangler jo kaffemaskinen til min farmor og de to øjenskygger, jeg har ønsket mig i evigheder. Vi er nødt til at gå i Kvickly, for de har tilbud på Quorn i denne uge, tror jeg, og det SKAL vi bare have. Kvickly ligger ved Kop & Kande og Matas. René siger:  "hvis du går med mig ned i Kiwi i dag, skal jeg nok gå ned i Kvickly i morgen, og jeg skal nok købe kaffemaskinen og øjenskyggerne til dig" - er han ikke fantastisk? Åh! Jeg er vild med ham lige nu. Jeg har skrevet en seddel til Matas og en seddel til Kop & Kande, og så går han derned i morgen. Det søde og venlige menneske. Tænk engang. Han sagde til mig "Jeg kan jo bare have dig i øret" for han har jo altid headset på, fordi vi altid snakker sammen, når han går nogen steder... Det er egentlig mærkeligt. Vi snakker konstant når vi er hjemme, og når vi så endelig får lidt tid hver for sig, ringer vi til hinanden og snakker videre? Sært. Ej, sgu, det er sært. Men han har sådan en smuk stemme. Det var også en af grundene til, at jeg lagde mærke til ham. Den er fræk og forførende. Også når han er sur. Haha.

Jeg kan godt mærke i mine ben, nu, at jeg gik i et godt tempo i går. Det føles godt. Jeg er glad for, at jeg lige fik bevæget kroppen ordentligt, og ikke i det sløve tempo. René havde det også godt i går, selvom han "knækkede" ryggen lidt i Fakta. Øv. Men han klarede det, og endda i et godt tempo. Jeg er stolt af ham, men han havde meget ondt, da vi kom hjem. Det er godt, at han har pn smertestillende medicin, så han kunne lave mad til mig! Det minder mig om, at jeg ikke har nogen som helst idé om, hvad menuen skal stå på i dag. Mon ikke det bliver gormeh sabzi? Jeg kal bare i gang i god tid, for den skal jo koge i 1½-2 timer. Hvis vi skal spise f.eks. klokken 18, skal jeg starte om en times tid. Det er altså en megalækker ret, og hvis I godt kan lide at eksperimentere med mad, skal I helt klart prøve den her!

Du skal bruge:

2-3 kyllingefileter (til 2-3 personer)
Gormeh sabzi krydderi
Tørrede lime- eller citronfrugter (3-4 stykker)
1-2 løg
450g frossen, hakket spinat
1 dåse kidneybønner
ca. 3dl vand (bedøm selv)
Smag til med salt og server med ris til

Godt så. Sådan her skal du gøre:
Skær løgene i kvarte og steg dem i lidt olie.
Skær kyllingefileterne i tern og svits dem til de er let brune
Kom omkring 6 spiseskeer gormeh sabzi krydderi i.
Put den frosne spinat i retten, og kog den indtil spinaten er optøet.
Hæld vand i, og rør rundt. Tykkelsen på retten afhænger af vandet, men du kan godt tilføje efterhånden som retten koger.
Skær de tørrede frugter - en lille revne på hver side af frugten, så der er 2 revner
Put det frugterne i retten.
Skyl en dåse kidneybønner til de er fri for lagen, og put dem i retten.

Lad retten småsimre i 2-2½ time, og smag derefter til med salt. Er der ikke nok syre i, kan man smage til med en smule citronsaft, f.eks. det i den gule plasticflaske.

Det er en superlækker iransk ret. krydderiet og de tørrede frugter kan man som regel købe hos de udenlandske grønthandlere, der eventuelt kan skaffe det hjem, hvis de ikke lige har det. I bliver altså nødt til at prøve det, det er simpelthen sådan en lækker ret.

Grunden til, at jeg koger den kortere tid i dag, er at jeg ikke har fået tøet kalkunen op. Ja, René kan ikke lide kylling, så vi bruger kalkun. Det smager også udmærket. Men man kan sagtens lave retten uden kød. Det gør jeg som sagt i dag!

Hm. Jeg ville egentlig bare blære mig med min dejlige mand, som ikke alene køber øjenskygge til mig, men også går i Kop & Kande og køber en kaffemaskine til min farmor, selvom han er imod det, fordi min mor og far er med til at betale den. Han gør alt det her for min skyld! Aww... Dejlig mand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar