Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 5. januar 2013

Kontrol over tingene

Jeg har lige ringet til min farmor. Ja, klokken 22. Hun sad og lavede regnskab, for at se, om 2012 gik op, som det skulle, og hvordan januar i år kommer til at se ud. Min farmor er 87 år, hun blev 87 år i onsdags. Og hun sidder og laver regnskab. Mine forældre? De laver sgu da ikke regnskab. Jeg er ret sikker på, at de er temmelig ligeglade. At de går ud fra, at banken eller en anden ordner det for dem. At de vender det blinde øje til, for de er insolvente for 400.000 kroner. Det er jo ikke en særlig god situation at have placeret sig i.

Men jeg. Jeg ELSKER at rode med regnskaber. Penge. Penge er min hobby. Skemaer, der handler om penge. Men jeg har været nødt til at overdrage mit NemID kort til René, fordi jeg misbrugte Netbank. Jeg var derinde og tjekke hver dag, ofte flere gange om dagen. Og det nager mig nu, at jeg ikke har en skid styr på andet end indkøbene, for René er sådan lidt for løs i det. "Vi har cirka..." NEJ! Jeg skal have vi har xxx kr og xx øre til denne måned. Jeg er snart ved at blive sindssyg. Og han vil ikke give mig det eksakte beløb fordi han ved at jeg bliver sindssyg af at kende det. Jeg kan bare ikke se, hvordan jeg skal kunne lave månedsregnskab, hvis jeg ikke ved præcis, hvor mange penge, der er. Det er sgu da dybt besværligt. Jeg har et cirkabeløb hver måned. Men okay. Så længe det er under det, vi rent faktisk har, så går det vel... Håber jeg.

Men det, jeg ville frem til, er at jeg kan huske, at min farfar altid sad og lavede regnskaber, og min farmor skrev alle sine indkøb ind i en kinabog, så hun altid havde styr på husholdningspengene. Nu laver hun kun regnskabet. Men jeg vil gerne lave begge dele. Jeg skriver ikke mine indkøb ned, men jeg har et overordnet skema, hvor tingene ryger ind. F.eks. "mad", "frugt", "nonfood" osv., og på den måde kan jeg holde styr på, hvad vi bruger hver uge. Og derfor kan jeg regne sammen hver måned ved udgangen, om det passer med det, der er blevet trukket på kontoen. Ikke fordi jeg skal bruge det til noget, men fordi jeg godt kan lide den slags. Som sagt elsker jeg at sidde og lave den slags. Jeg har også et el-forbrugsskema, for nu bare at tage ét. Jeg har en form for "skema" over mine neurologiske ting, jeg har et til, hvilke æbler der smager godt hvornår på årstiden, jeg har et CTRsaldo system, så jeg altid kan følge med - både i CTR-saldoen og i medicinindkøbene. Jeg har et over menstruationerne - både over hvornår de er der, hvor kraftige de er og hvor stor smerten er. Jeg har også et skema over hvilke dvdfilm, vi har, jeg er i gang med at påføre hvilke hovedrolleskuespillere, der er med, samt en kort fortælling om filmen, årstal og instruktør, og jeg har en liste over cd'er, hvem der har lavet dem, hvad de hedder og hvilke numre der er på. Derudover har jeg selvfølgelig en liste over vores indbo og cirkapriser på, hvad de er værd (og JA, jeg HAR rundet NED), og den liste har jeg i øvrigt e-mailet til mig selv, så jeg har den liggende på nettet og ikke kun på computeren. Jeg har 20 forskellige mapper med billeder i, der er undermapper i. F.eks. har jeg en mappe, der hedder "Rikke og René", og blandt undermapperne, ligger "Rikke og René", "Rikke" og "René" så det er nemmere at finde billederne, man skal bruge. Den eneste mappe, der ikke er system i er... Min mappe med tekstfiler??? Den skal selvfølgelig ordnes, og det er jeg derfor i gang med, men det går lidt langsomt, for der er godt nok mange tekster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar